Blog

Duruzsol az erdő című lemez elkészülésének rögös útja

2. rész

Támogatók

A kitartó munkának és türelmes várakozásnak egyszer csak meg lett a gyümölcse. 2018-ban két tanítványom felajánlotta, hogy anyagilag támogatja a Duruzsol az erdő című lemezem befejezését. 
Mintha bomba robbant volna, hiszen egyszerre kezdett minden hiányzó elem összeállni.

A kórus


Bubnó Lőrinc tanítványomon keresztül ismertem meg Tóth Mártont, a Kodály Zoltán kórusiskola tanárát, aki segített megtalálni a tagokat a vegyes kórushoz és néhány szólóénekhez is. 
A lemezen szereplő kórus tagjai: Sapszon Orsolya, Murányi Márta, Kiss Alíz, Puskás Eszter, Dely Domonkos, Kálmán Tamás, Tóth Márton és Bánky Mátyás.
A kórus szólamait 2019. április 13-án és 14-én vettük fel a Tom-Tom stúdióban Kölcsényi Attila segítségével. A kórusból négyen szólót is énekelnek a lemezen, amit a hiányzó hangszerekkel együtt Tapolczai Attila hangmérnök barátommal 15-én és 16-án tudtunk rögzíteni. 


Attila, aki szintén énekel a lemezen, így utoljára építette fel mobil stúdióját a dolgozómban, ahol többek között Bubnó Márk énekét is rögzítettük.

Még egy ráadás


Betegség és egy javítás szükségessége miatt két szólista énekszólamát újra fel kellett venni. A szóban forgó két dalnak a szólóének sávját megint a Tom-Tom stúdióban rögzítettük, mivel Attila barátom rövid hazalátogatási idejébe ez már nem fért bele.
Június 28-án Tóth Márton és szeptember 3-án pedig Csordás Levente szólóját rögzítettük  Dorozsmai Gergő hangmérnök segítségével. 

A címadó dal

Stílusosan a címadó dallal sikerült zárnunk a lemez elkészítésének hihetetlen folyamatát. 


Megkezdődtek az utómunkálatok

Ezek után hosszas levelezések, egyezkedések, szakmázások és beszélgetések kezdődtek a lemezt keverő hangmérnök barátommal, Attilával. 

A lemez megjelenése

Az alapos és hatékony együttműködés eredményeként 2019. decemberében megjelent a Duruzsol az erdő című mesemusical zenei anyagát bemutató 22 dalból álló lemez. 


A Virágerdő című dal

Külön öröm a számomra, hogy a lemezen szereplő dalok közül a Virágerdő című dalt a két nagyobbik gyermekemmel, Laurával és Kristóffal játszottam fel, akik a történet alapját ihlették. A lemez borítója Laura lányom festménye alapján készült.


Íme egy promóciós videó a lemezbemutatóra készülés folyamatáról.
A videót tanítványom Polonyi-Gyuricza Krisztián készítette.


A két felvonásos zenés mesejáték május 10-én pénteken kerül bemutatásra a CsKH színpadán

A Duruzsol az Erdő című alkotás gyermekekhez, felnőttekhez, kicsikhez és nagyokhoz egyaránt szól, műfaját tekintve zenés mesejáték, melyben ...